Hétfő, 05.27.2024, 4:21 AM

Az én honlapom

Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 48
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Oroszlános filmek

 
 
Bwana Devil(1952)=Az első 3D film,amely gyilkos oroszlánokról szól.
 

Kimba a fehér oroszlán(1965-1966)= A sorozatban Kimba, a kölyök fehér oroszlán történetét követhetjük végig. A dzsungel királyává válik, miután apját, az előző királyt egy vadász megöli. Innen kezdődnek Kimba izgalmas és fordulatos kalandjai. Apja halála után nem marad sokáig egyedül. Barátokra lel a dzsungelben, akik segítségével a nehézségeket könyebb lesz átvészelni. Vajon megtalálja-e a helyes utat és méltó lesz arra, hogy apja nyomdokaiba lépjen?
 
 

Daktari(1966)= sorozat az afrikai Wamerui Állatviselkedéstani Központban játszódik. Főszereplője az állatorvos és állatvédő Dr. Marsh Tracy - akit a helyiek szuahéli néven Daktarinak, azaz "Doktornak" szólítanak -, a lánya, Paula, a fiatal növénybiológus Jack, helyi kisegítőjük, Mike, a rettenthetetlen rendőrfőnök, Hedley és mindenekelőtt a kancsal oroszlán, Clarence, valamint Judy, a minden lében kanál csimpánz.
 
 

Savage Harvest(1981)=Egy családot és házukat megtámadnak az oroszlánok.A család menekülni kényszerül a házból,mielőtt az oroszlánok megennék őket.A tét az életük.
 
 
 
 

Roselyne et les lions(Roselyn és az oroszlánok,1989)=Roselyn egy gyönyörű nő,aki a cirkuszban dolgozik állatidomárként.Sikeres,szép,jó produkciót akar adni a közönségnek,melyben segítségére vannak az oroszlánok is.
 
 

Szabadnak született 1,2(1966,1995)=Kenyában egy angol házaspár, George és Joy Adamson találnak egy oroszlánkölyköt. Elzát megpróbálják visszavinni eredeti élőhelyére az afrikai szavannára, mielőtt a kormány rájönne, hogy náluk van, és az álltakertbe zárnák.
 
 

Az oroszlánkirály 1,2,(1994,2004)= Mufasának első fiúgyermekeként Szimba a trónörökös. De nem nézi mindenki jó szemmel a trónörökös érkezését. Szimba gonosz nagybátyja, a hiénákkal szövetkező Zordon régóta feni a fogát a király trónjára, és tudja, hogy ha a kis utód nem áll az útjában, Mufasa halála után az ő fejére kerül majd a korona.
Simbát kislányáért, Kiaráért aggódó apaként láthatjuk viszont.

 
 
 

Ragadozók(1996)= A múlt század végén két oroszlán iszonyatos vérfürdőt rendezett Kelet-Afrikában. Oly átgondoltan és ravaszul vezették támadásaikat, hogy legendájuk máig fennmaradt. A bennszülöttek a két emberevőt természetfeletti képességekkel ru- házták fel, és nevet is adtak nekik. Szellem és Sötétség több mint száz embert ölt meg azok közül a munkások közül, akik akkortájt a brit vasút építkezésén dolgoztak. A vérengző démonokat végül a hídépítő mérnök, Patterson és a híres vadász, Remington pusztította el.
 
 
 
 

Az oroszlánbecsület(2004)= Linus és Suki, a két kedves oroszlánkölyök napról-napra sajátítja el a vadon törvényeit, édesanyjuk és a falkába tartozó többi felnőtt oroszlán segítségével. Egy nap portyázó oroszlánok támadják meg őket, akikkel harcba szállnak, hogy megvédjék a saját területüket. Ám Eve, az egyik nőstény oroszlán halálosan megsebesül. A kis Szeplős így árván marad, s e perctől kezdve Linus és Suki lesznek a testvérei. Kalandjaik pedig ezentúl immár hármasban folytatódnak.
 
 
 

Fenevadak-Gyilkos oroszlánok(2005)=Az afrikai Njombe vidékén tizenöt tagú oroszlán falka tartja rettegésben a benszülött falvakat. Az oroszlánok kizárólag emberekre vadásznak, és több mint ezer emberrel végeztek már néhány év alatt. A helyzetet súlyosbítja, hogy a tragédiát egy elűzött varázsló is igyekszik a saját érdekeinek megfelelően kihasználni. A falka és a varázsló terrorjának az újonnan kinevezett brit előljáró igyekszik véget vetni.
 
 

Madagaszkár 1,2,3(2005,2008,2009)= Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf és Gloria, a víziló kalandjairól szól ez a mesefilm.
 
 
 
 

Vérszomj(2007)=Amy Tom Newman új felesége. Amikor a család Tom nélkül egy vezetővel elindul a szavannára, váratlan dolog történik: oroszlánok támadják meg a csapatot, és felfalják vezetőjüket. Amy és két mostohagyermeke, Jessica és David az autóban rekednek az úttól távol, oroszlánok gyűrűjében. Telnek-múlnak a napok, vizük elfogy, a vérszomjas fenevadak pedig egyre éhesebbnek tűnnek. Tom a keresésükre indul, viszont egyáltalán nincs könnyű dolga.